Wat betekent innovatie in de praktijk? We deden kennis op bij het TEDxAntwerp evenement

Zaterdag 30 september vond de eerste editie van TEDxAntwerp plaats. Het evenement had geen centraal thema, maar wel een overkoepelend doel. Namelijk om de aanwezigen te inspireren en hen te informeren over de meest recente innovaties. Het motto van TEDxAntwerp is dan ook ‘Come Curious. Leave Transformed’.

Bij Progressive vinden we het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest recente innovaties in de industrie: we zijn ervan overtuigd dat we enkel de juiste match kunnen maken tussen kandidaat en opdrachtgever wanneer we precies weten wat er speelt in de markt. We zijn er dan ook trots op dat Progressive één van de silver sponsorpartners was van het evenement.

Diverse lezingen over de toepasbaarheid van innovaties

Het evenement was een groot succes; er waren maar liefst 800 bezoekers aanwezig die de mogelijkheid kregen om meer dan 15 lezingen bij te wonen. Daarnaast was er de kans om deel te nemen aan een hackathon en om een Virtual Reality workshop te volgen.

De aanwezigen konden inspiratie opdoen door het bijwonen van 15 TED Talks. Deze lezingen stonden onder andere in het teken van:

  • technische innovaties in de gezondheidssector;
  • de ecologische voetafdruk die ieder mens achterlaat;
  • de manier waarop mensen tegenwoordig met elkaar communiceren en hoe dit beïnvloed wordt door technologie;
  • de invloed van Artificial Intelligence op ons dagelijks leven en hoe het mensen kan helpen om slimmer te worden.

Kortom, de lezingen waren divers en de toepasbaarheid van innovaties werd uitgelicht. Innovatie is een breed en soms wat abstract begrip, daarom was de praktische insteek van de TED Talks verfrissend. Het kon haast niet anders dan geïnspireerd én vol nieuwe kennis het evenement verlaten: we came curious and left transformed!

Wat inspireerde onze consultants het meest?

Charlie Brouns werkt als consultant bij Progressive in Antwerpen en ze was erg onder de indruk van het evenement: “Ik ging met een open geest naar het evenement en ik ben zeer aangenaam verrast. Het evenement was goed georganiseerd, de onderwerpen divers en de lengte van de talks naar mijn mening eigenlijk te kort omdat ik het zó interessant vond”. Ook is Charlie geïnspireerd geraakt om zich in te zetten als vrijwilliger: “Ik heb mij ingeschreven als vrijwilliger voor het TEDx Women Flanders evenement dat 2 november plaatsvindt. De lezing die het meest indruk op me maakte is de talk door Yasmien Naciri. Yasmien studeert nog en werkt parttime, hiernaast is ze eigenaresse van Amanatrust. Met Amanatrust zet ze zich in voor kansarmen in België en Marokko. Tijdens haar TED Talk deelde ze een heldere en frisse visie over minderheden in de maatschappij en door haar presentatie heb ik besloten dat ik als vrijwilliger wil bijdragen aan haar project.”

Net als Charlie werkt Geraldine als consultant bij Progressive in Antwerpen en ook zij was enthousiast over het evenement. “Ik vond het een fantastisch evenement en ik zou het iedereen aanraden om naar een TEDx event te gaan. Wat me het meest heeft geïnspireerd is de passie en de motivatie van de sprekers om een verschil te willen maken. De positieve mind-set en de mogelijkheden die zij zien om de wereld te verbeteren in de huidige maatschappij, waarin het soms lijkt alsof doemdenken centraal staat, vond ik zeer verfrissend. Ook de talk van de co-founder van Cyborgnest, Liviu Babitz, is mij bijgebleven; hij heeft een applicatie in zijn lichaam geïmplementeerd die trilt wanneer hij richting het noorden staat zodat hij een natuurlijk geografisch inzicht verkrijgt. De vraag hoe we als mens slimmer kunnen worden met behulp van technische tools vind ik zeer interessant.”

Meebewegen met innovaties is voor bedrijven enorm belangrijk

Kortom, dankzij het TEDxAntwerp evenement zijn onze consultants weer een stukje wijzer geworden. Bij Progressive zorgen we ervoor dat we constant op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in de markt. Omdat het voor bedrijven enorm belangrijk is om mee te bewegen met innovaties om zo een stap voor te blijven op hun concurrentie, is het voor onze consultants belangrijk om op de hoogte te zijn wat de innovaties betekenen in de praktijk. Op deze manier zijn wij nóg beter in staat de juiste match te maken tussen kandidaat en opdrachtgever.

Bent u op zoek naar een nieuwe functie waarbij u de kans krijgt om met de nieuwste technologieën te werken en betrokken te worden bij innovaties? Bekijk onze meest recente vacatures of neem contact met ons op voor meer informatie over wat Progressive voor u of uw bedrijf kan betekenen.

5 ontwikkelingen in Engineering om in de gaten te houden in 2022

13 mei 2022

In alle vakgebieden van Engineering zien we ontwikkelingen plaatsvinden. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn als je als organisatie er op in wil spelen. Daarom zetten wij er vijf voor je op een rij!

7 tekenen dat je klaar bent om een nieuwe baan te vinden

22 jul 2022

De beslissing nemen om bij je huidige werkgever weg te gaan is nooit makkelijk. Maar voor een professional is er meer aanbod dan ooit in de huidige markt. Twijfel je nog? We zetten de belangrijkste tekenen op een rij, die aangeven dat het tijd is voor jou om een nieuwe baan te vinden. Lees snel verder!

De waarheid over onderhandelen over salaris vanuit het perspectief van een recruiter

30 mei 2022

We horen graag het enthousiasme van een kandidaat wanneer ze een aanbod hebben gekregen. Maar soms krijgen ze dan van hun huidige werkgever een tegenbod. Dat brengt de vervolgvraag: moeten ze op veilig spelen en het aanbod accepteren of kunnen ze eigenlijk om meer vragen? En hoe zit het met het onderhandelen over salaris bij een nieuwe werkgever? We delen onze kijk met je, vanuit het perspectief van een recruiter.

Van start gaan als freelance engineer

14 dec 2022

Heb je ook interesse om van start te gaan als freelance engineer maar ben je benieuwd welke vaardigheden nodig zijn? En hoe krijg je snel en gemakkelijk toegang tot vacatures? Lees snel verder, we leggen het uit!

Tags: ENGINEERING