Progressive sponsort Randolph Fellowship en zet zich in voor jongeren met een migratieachtergrond

Daan de Lint is werkzaam als teammanager bij Progressive in Rotterdam en hij leidde, samen met andere studenten en young professionals, het jaarlijkse vakantiekamp van Randolph Fellowship. Randolph Fellowship is een stichting die zich inzet voor jongeren uit een sociaal en/of economisch achtergestelde situatie en dit jaar was het kamp bedoeld voor jongeren met een migratieachtergrond.

Het kamp vond plaats van maandag 15 tot en met woensdag 17 mei in Bunnik en was bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Er waren 50 jongeren aanwezig met diverse achtergronden, maar ze hadden één ding gemeen: ze waren allemaal politieke- of oorlogsvluchtelingen. De jongeren hadden dus meer meegemaakt dan een gemiddelde 16-, 17- of 18-jarige.

"Juist jongeren met een migratieachtergrond kunnen een vakantiekamp goed gebruiken"

Daan de Lint heeft sinds zijn 16e regelmatig vakantiekampen geleid, maar dit was voor Nederlandse middelbare scholieren met vaak welgestelde ouders. Hoewel Daan al uitgebreide ervaring had met het leiden van kampen, was het Randolph Fellowship vakantiekamp een hele nieuwe ervaring voor hem: “Ik vond het enorm mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. Tijdens de bonte avond supportte iedereen elkaar; er werd geklapt, gejuicht, gesprongen. Op voorgaande kampen heb ik kinderen nog nooit zó enthousiast gezien. Bovendien waren deze jongeren extra dankbaar: ze vonden alles enorm leuk. Juist jongeren met een migratieachtergrond kunnen dit soort vakantiekampen goed gebruiken.”

Tijdens het kamp stond plezier centraal, maar ook respect en begrip

Tijdens het kamp stond plezier maken centraal. Er is een bonte avond georganiseerd, een disco en een speldag. Daarnaast stond er een groot springkussen op het terrein en ook het bubbelvoetbal, dat gesponsord werd door Progressive, was een enorm succes. Ook vond Daan het mooi om te zien dat er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan tussen de jongeren: “Naast plezier, stond tijdens het kamp respect, cohesie, saamhorigheid en begrip centraal. Hoewel de kinderen allemaal een andere achtergrond hadden, waren ze enorm geïnteresseerd in elkaar en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan.”

Over Randolph Fellowship

In 2006 kwam Randolph Sandkuyl om het leven door een ongelukkige val in Sri Lanka. Hij was slechts 21 jaar. Hierna besloten de ouders van Randolph dat zij kansarme jongeren in Sri Lanka wilden helpen, met dit idee is Randolph Fellowship opgericht. In 2012 is besloten de activiteiten in Sri Lanka stop te zetten en om te focussen op kansarme jongeren in Nederland. Want ook Nederlandse jongeren kunnen vaak nog wat hulp gebruiken.

Door jongeren en voor jongeren

Randolph Fellowship is een stichting georganiseerd door jongeren en voor jongeren. Diverse studenten en young professionals zetten zich in om jongeren uit een sociaal en/of economisch achtergestelde situatie te helpen. Dit doen zij onder andere door middel van educatie zodat de jongeren worden klaargestoomd voor het werkende leven in Nederland, maar ook door het aanbieden van leuke activiteiten die enkel als doel hebben dat de jongeren echt weer kind kunnen zijn en een leuke tijd hebben.

Wilt u meer informatie over Randolph Fellowship? Bezoek dan de website van Randolph Fellowship.

Wilt u meer informatie over wat Progressive voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

4 dingen die je moet weten over de overstap van je carrière van olie en gas naar duurzame energie

14 apr 2022

De omslag naar duurzame energie is in volle gang maar wat zijn de opties voor werknemers die hun carrière in de olie en gas branche hebben opgebouwd? We zetten enkele feiten op een rij en geven advies hoe jij de overstap het beste kan nemen!

Break the bias: hoe we het STEM-field aantrekkelijker maken voor vrouwen

08 mrt 2022

Hoe maken we het STEM-field aantrekkelijker voor vrouw? Lees hoe experts voorstellen jonge meisjes aan te moedigen een carrière in de STEM-industrie te overwegen.

Kunstmatige intelligentie - Wat kunnen we in de toekomst van AI verwachten

24 aug 2022

Al meer dan 60 jaar houdt AI zich bezig met de vraag hoe robots en computers ons kunnen ondersteunen op verschillende terreinen van de industrie en in het dagelijks leven. In dit artikel bespreken we op welke gebieden AI nu enorme stappen maakt, hoe de toekomst van onze banen eruit ziet en hoe Nederland er voor staat op dit gebied. Lees snel verder!

Tags: HIGH TECH

Het belang van het verduurzamen van het productieproces

19 dec 2022

Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor fabrikanten om verspilling en uitstoot te verminderen. Hoe een bedrijf omgaat met verspilling heeft een enorme impact. Lees welke gevolgen het heeft en hoe we er mee om kunnen gaan.