Progressive sponsort Randolph Fellowship en zet zich in voor jongeren met een migratieachtergrond

Daan de Lint is werkzaam als teammanager bij Progressive in Rotterdam en hij leidde, samen met andere studenten en young professionals, het jaarlijkse vakantiekamp van Randolph Fellowship. Randolph Fellowship is een stichting die zich inzet voor jongeren uit een sociaal en/of economisch achtergestelde situatie en dit jaar was het kamp bedoeld voor jongeren met een migratieachtergrond.

Het kamp vond plaats van maandag 15 tot en met woensdag 17 mei in Bunnik en was bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Er waren 50 jongeren aanwezig met diverse achtergronden, maar ze hadden één ding gemeen: ze waren allemaal politieke- of oorlogsvluchtelingen. De jongeren hadden dus meer meegemaakt dan een gemiddelde 16-, 17- of 18-jarige.

"Juist jongeren met een migratieachtergrond kunnen een vakantiekamp goed gebruiken"

Daan de Lint heeft sinds zijn 16e regelmatig vakantiekampen geleid, maar dit was voor Nederlandse middelbare scholieren met vaak welgestelde ouders. Hoewel Daan al uitgebreide ervaring had met het leiden van kampen, was het Randolph Fellowship vakantiekamp een hele nieuwe ervaring voor hem: “Ik vond het enorm mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. Tijdens de bonte avond supportte iedereen elkaar; er werd geklapt, gejuicht, gesprongen. Op voorgaande kampen heb ik kinderen nog nooit zó enthousiast gezien. Bovendien waren deze jongeren extra dankbaar: ze vonden alles enorm leuk. Juist jongeren met een migratieachtergrond kunnen dit soort vakantiekampen goed gebruiken.”

Tijdens het kamp stond plezier centraal, maar ook respect en begrip

Tijdens het kamp stond plezier maken centraal. Er is een bonte avond georganiseerd, een disco en een speldag. Daarnaast stond er een groot springkussen op het terrein en ook het bubbelvoetbal, dat gesponsord werd door Progressive, was een enorm succes. Ook vond Daan het mooi om te zien dat er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan tussen de jongeren: “Naast plezier, stond tijdens het kamp respect, cohesie, saamhorigheid en begrip centraal. Hoewel de kinderen allemaal een andere achtergrond hadden, waren ze enorm geïnteresseerd in elkaar en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan.”

Over Randolph Fellowship

In 2006 kwam Randolph Sandkuyl om het leven door een ongelukkige val in Sri Lanka. Hij was slechts 21 jaar. Hierna besloten de ouders van Randolph dat zij kansarme jongeren in Sri Lanka wilden helpen, met dit idee is Randolph Fellowship opgericht. In 2012 is besloten de activiteiten in Sri Lanka stop te zetten en om te focussen op kansarme jongeren in Nederland. Want ook Nederlandse jongeren kunnen vaak nog wat hulp gebruiken.

Door jongeren en voor jongeren

Randolph Fellowship is een stichting georganiseerd door jongeren en voor jongeren. Diverse studenten en young professionals zetten zich in om jongeren uit een sociaal en/of economisch achtergestelde situatie te helpen. Dit doen zij onder andere door middel van educatie zodat de jongeren worden klaargestoomd voor het werkende leven in Nederland, maar ook door het aanbieden van leuke activiteiten die enkel als doel hebben dat de jongeren echt weer kind kunnen zijn en een leuke tijd hebben.

Wilt u meer informatie over Randolph Fellowship? Bezoek dan de website van Randolph Fellowship.

Wilt u meer informatie over wat Progressive voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

5 ontwikkelingen in Engineering om in de gaten te houden in 2022

13 mei 2022

In alle vakgebieden van Engineering zien we ontwikkelingen plaatsvinden. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn als je als organisatie er op in wil spelen. Daarom zetten wij er vijf voor je op een rij!

7 tekenen dat je klaar bent om een nieuwe baan te vinden

22 jul 2022

De beslissing nemen om bij je huidige werkgever weg te gaan is nooit makkelijk. Maar voor een professional is er meer aanbod dan ooit in de huidige markt. Twijfel je nog? We zetten de belangrijkste tekenen op een rij, die aangeven dat het tijd is voor jou om een nieuwe baan te vinden. Lees snel verder!

Wil je Engineer worden? Van opleiding tot doorgroeien; alles wat je moet weten

07 jul 2022

Engineering is een mooi vak. Maar wat zijn de vereisten, wat voor opleiding moet je volgen en hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden? Lees snel verder voor antwoord op al deze vragen!

Van start gaan als freelance engineer

14 dec 2022

Heb je ook interesse om van start te gaan als freelance engineer maar ben je benieuwd welke vaardigheden nodig zijn? En hoe krijg je snel en gemakkelijk toegang tot vacatures? Lees snel verder, we leggen het uit!

Tags: ENGINEERING